Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2006

015. Συνταγή: Μέγαρο πλακί



Παίρνετε ένα μέγαρο -με παίδαρο ή και χωρίς, αλλά αν είναι παίδαρος λέμε πάνω από 1,90 με φαρδιές πλάτες και φαλάκρα, οι τρίχες που αμολάει δώθε κείθε είναι αρκετές, δεν είναι ανάγκη να χαλάσουν και το πλακί. Βάζετε το μέγαρο στο φούρνο να ψηθεί σκέτο, έτσι κι αλλιώς έχει σάλτσες από βαρύτιμα κοσμήματα και το αλατοπίπερο αχρείαστο να είναι. Το μέγαρο πλακί τρώγετε καλύτερα άνοστο. Πριν βάλετε το μέγαρο στο φούρνο, φροντίστε να έχετε κλείσει μερικες βιβλιοθήκες και καμπόσα ενοχλητικά sites, μην εμποδίσουν το ψήσιμο. Οταν ψηθεί καλά καλά, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Κατόπιν, το σερβίρετε όπου σφυρίζει ο αέρας και ποτέ -μα ποτέ!- δεν πλένετε το ταψί. Υπάρχουν μέσα του τα βασικά συστατικά της συνταγής, π.χ. κάτι ψωρομουζικάντηδες.
(από το μέγα συνταγογραφείον "Η ωραία Ελλάς")

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...