Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2006

012. Συνταγή για μεταφυσικό απεριτίφ



Το ιριδίζον μαύρο ζουμί είχε μόλις αρχίσει να κοχλάζει όταν κατέφτασε λαχανιασμένος ο φτερωτός. «Ακόμα δεν σερβιρίστηκε το ποτόν; Και δεν πρόλαβα να σιδερώσω τη μπέρτα μου...» μουρμούρισε πίσω από τη μασέλα του. Οι αθάνατοι γιατροί του μέλλοντός μας προσευχόντουσαν μπροστά στο τσουκάλι. Κάποιος είπε «φυλάξτε τη συνταγή, θα μας ξαναχρειαστεί» και άρχισε να σερβίρει σε μικρά ρακοπότηρα. «Μήπως να πιω ένα διπλό;» ρώτησε ο φτερωτός σκουπίζοντας τα χείλη με την κόκκινη γραβάτα του, «ένα και πολύ σου πάει, εσύ έπεσες μικρός στο τσουκάλι» του απάντησαν, και η τελετή τελείωσε με ένα κουδούνισμα: καλούσαν έναν έναν τους δημάρχους να αναλάβουν δράση στα θυρωρεία των πολυκατοικιών τους.
(από το βιβλίο "Απεριτίφ με βδέλλες Καρπαθίων")


011. Συνταγή: Β' όροφος με το αίμα του

Παίρνετε ένα δεύτερο όροφο διαμπερή με μπαλκόνι στον ακάλυπτο. Τον φέρνετε τούμπα, ώστε το ταβάνι να έρθει στο πάτωμα και τούμπαλιν. Τον ψήνετε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο με σίτα. Κατόπιν, ρίχνετε δυο λουβιά σκόρδο και πασπαλίζετε με τριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσοχή στη κρεβατοκάμαρα, να έχει διπλό κρεβάτι με πάπλωμα, αλλιώς θα κόψει η σάλτσα.
(από το μαγειρείο "η καλή καρδιά")

010. Συνταγή: Α' όροφος λεμονάτος


Παίρνετε έναν πρώτο όροφο με μπαλκόνι χωρίς κάγκελα και τον ανακατεύετε με μια βυζαντινή εικόνα ψιλοκομμένη. Προσθέτετε κάγκελα κατά βούληση, αρκεί να είναι περασμένα με μίνιο για να μη σκουριάσουν. Τοποθετείτε σε κατσαρόλα ρηχή με χοντρό πάτο. Βράζετε επί τρεις ώρες. Μόλις κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε άφθονο λεμόνι και σκεπάζετε με τουλπάνι λευκό. Τρώγεται ζεστός και ξινός.
(από το σημειωματάριο του καλού ορθογράφου)


009. Συνταγή: Ισόγειο καπνιστό



Παίρνετε ένα ισόγειο ακατοίκητο και το βάζετε στο γκριλ. Μόλις ροδοκοκκινίσει του αλλάζετε τα φώτα και τη σχάρα. Προσθέτετε δυο χαλασμένες καρδιές για να πάρει επιπλέον χρώμα. Το τρώτε ζεστό, εκτός αν θέλετε να το πετάξετε από τη χαρά σας, πράγμα όχι και τόσο πιθανό γιατί κάνατε τόσο κόπο να το μαγειρέψετε!

(από το συνταγολόγιο του Πάσχα)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...